Ginos köttbullar

Ingredienser

Swedish meatballs a la Gino. Köttbullar är en världskänd svensk maträtt som alla känner till och recepten skiljer sig åt i varje familj och all respekt för det. Funkar i pasta, soppor eller med ett smarrigt potatismos. 

60 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Sätt på ugnen på 120 grader. Sautera gul lök och vitlök i smör med kryddorna. Låt kallna. 

2

Blanda grädde, ströbröd och buljong i en bunke. Låt svälla några minuter. 

3

Häll i färsen i en stor bunke, tillsätt ägg och finhackad persilja och knåda ihop med händerna lite grann. Häll i ströbrödsblandningen och fortsätt knåda ihop någon minut. Låt färsblandningen stå i kylen ca 30 minuter. 

4

Rulla köttbullarna i önskad storlek och stek gyllenbruna i mycket smör. Beroende på storleken av köttbullarna kan de behöva några minuter i ugnen.  Hoppas det smakar!

Bilder

Recept

Filtrera