Swedish meatballs a la Gino. Köttbullar är en världskänd svensk maträtt som alla känner till och recepten skiljer sig åt i varje familj och all respekt för det. Funkar i pasta, soppor eller med ett smarrigt potatismos.
Sätt på ugnen på 120 grader. Sautera gul lök och vitlök i smör med kryddorna. Låt kallna.
Blanda grädde, ströbröd och buljong i en bunke. Låt svälla några minuter.
Häll i färsen i en stor bunke, tillsätt ägg och finhackad persilja och knåda ihop med händerna lite grann. Häll i ströbrödsblandningen och fortsätt knåda ihop någon minut. Låt färsblandningen stå i kylen ca 30 minuter.
Rulla köttbullarna i önskad storlek och stek gyllenbruna i mycket smör. Beroende på storleken av köttbullarna kan de behöva några minuter i ugnen. Hoppas det smakar!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!