Ginos Linguine Alla Carbonara

Ingredienser

Det kan bli mycket snack om vad som är en riktigt carbonara. 

Med eller utan grädde. Bacon eller Pancetta, Ärtor eller inte. Jag har ätit alla olika versioner.... Läs mer

60 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Koka pasta al dente i riktligt saltad vatten. 

2

Stek pancettan lätt i ca 4 minuter för att värma på och dra ur smakerna. Knäck 4 st ägg i en bunke och häll i grädde och pasta vatten. Vispa upp blandningen lite lätt. Häll i hälften av parmesanen tillsammans med all pancetta. Salta och peppra efter smak. När pastan är al dente lyfter du över den i bunken och blandar med äggblandningen. Suger pastan åt sig för mycket vätska kan du ta lite mer av pasta vattnen. När du har nått rätt konsistens/krämighet så tillsätter du resterande parmesan och rör om lite till. 

3

Servera i en djup tallrik, toppa med en äggula, mer parmesan och grovmald svartpeppar. Som på bilden nedan/ovan. 

Smaklig måltid 

Bilder

Recept

Filtrera