En ny tappning på vår älskade risotto - nu med asiatiska smaker!
Risotto må vara en italiensk rätt i grunden men jag som älskar asiatisk mat har gjort om receptet... Läs mer
Kimchi risotto: Börja med att koka upp 1 liter vatten med buljongtärningarna och låt sjuda under tiden som du tillagar risotton.
Fräs allt hack i en sauteuse eller stekpanna utan att det tar färg i ca 3 minuter. tillsätt sedan buljongen i omgångar tills att riset är klart. Jag brukar sjuda risert al dente, alltså med lite kärna för tuggmotstånden.
Om du har köpt kimchikål/sallad så mixar du den till en pure med hjälp av en stavmixer. Har du kimchibas så blandar du i det i risotton när riset är klart.
I en varm stekpanna steker du fläskfilén ca 5 minuter. Tillsätt sedan soja och honung och "koka ner" till önskad konsistens (ca: 2-3 minuter).
Avsluta med att toppa med sesamfrön. Smaklig måltid!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!