Pebre Chileno

Ingredienser

Pebre är en traditionell chilensk tomatsalsa som är baserad på en het chilipasta. En salsa för alla som älskar hetta i maten! 

Det är vanligt att man blandar i aji, och då brukar det kallas "Pebre con aji" (pebre med chili).... Läs mer

20 min Stark 10 port.

Gör så här

1

Börja med att hacka upp allt och lägg det i en plastbunke. Tillsätt olivolja, citronjuicen, vitt vin och vinägern. Rör om i bunken. Tillsätt alla kryddor och smaka av ordentligt. Därefter tillsätter du aji salsan. (Har du i salsan tidigare blir det svårt att smaka av då det är så starkt) 

2

Ställ in i kylen och låt stå ett dygn för att smakerna ska sätta sig. Det går självklart att äta på direkten!

3

Om du inte lyckats få tag på chilipastan så använder du finhackad chili, glöm inte att hacka upp hela chilifrukten inklusive fröna för att få ut maximal hetta. 

Bilder

Recept

Filtrera