Rigatoni al chorizo

Ingredienser

Rigatoni med chorizo, grädde och vitt vin.

40 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Börja med chorizon. Tar ur innehållet på korven och knaperstek chorizon på medelhög värme. När det börjar bli knaprigt lyfter du bort korvinnehållet. 

Sänk värmen något, svetta lök och vitlök i chorizo-oljan på svag värme i ca 10 minuter, utan att det får färg. Tillsätt torkad oregano, persilja och paprikapulvret. Stek ytterligare ca 5 minuter för stt kryddorna ska utveckla smak och arom.

2

Höj värmen igen och gå i med vitt vin för att deglacera pannan (brukar fastna/brännas lite i botten och det lossnar när man går i med vinet).

Koka upp och reducera något, ca 2 min. 

Blanda nu i chorizon men inte allt. Spara lite till att toppa vid uppläggning (som på bilden).

3

Gå sedan i med barilla ricotta/tomatsåsen samt grädde och låt koka upp och reducera till önskad konsistens.

4

Koka pastan al dente, helst något minut underkokt. Sila av vattnet och häll sedan pastan i såsen och koka färdigt. 

Servera i djup tallrik, toppa med den knapriga chorizon som du la åt sidan och sedan en massa parmesan! 

Bilder

Recept

Filtrera