Rigatoni med chorizo, grädde och vitt vin.
Börja med chorizon. Tar ur innehållet på korven och knaperstek chorizon på medelhög värme. När det börjar bli knaprigt lyfter du bort korvinnehållet.
Sänk värmen något, svetta lök och vitlök i chorizo-oljan på svag värme i ca 10 minuter, utan att det får färg. Tillsätt torkad oregano, persilja och paprikapulvret. Stek ytterligare ca 5 minuter för stt kryddorna ska utveckla smak och arom.
Höj värmen igen och gå i med vitt vin för att deglacera pannan (brukar fastna/brännas lite i botten och det lossnar när man går i med vinet).
Koka upp och reducera något, ca 2 min.
Blanda nu i chorizon men inte allt. Spara lite till att toppa vid uppläggning (som på bilden).
Gå sedan i med barilla ricotta/tomatsåsen samt grädde och låt koka upp och reducera till önskad konsistens.
Koka pastan al dente, helst något minut underkokt. Sila av vattnet och häll sedan pastan i såsen och koka färdigt.
Servera i djup tallrik, toppa med den knapriga chorizon som du la åt sidan och sedan en massa parmesan!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!