Enkelt, snabbt och otroligt gott. Hett och lite syrligt. Under timmen, för dagar när man har bråttom eller helt enkelt är sjukt hungrig!
Het salsiccia, rostad potatis, vita bondbönor i lite lätt syrlig sås. Smarrigt värre!
Sätt på ugnen på 220 grader (beroende på ugn). Skölj och skär upp potatisen i önskad storlek. Lägg på ett bakplåt och häll på lite olivolja, salt och peppar. Stoppa in i ugnen ca 20-25 minuter.
Skölj bönorna under kallt vatten, låt rinna av. Hacka schalottenlöken och fräs i en kastrull. Häll i creme fraichen i kastrullen. Smaksätt med kryddor, salt och peppar. Skär upp tomaterna, jag brukar dela dem i två delar men man kan göra som man vill och i önskad storlek.
När det återstår ca 5-10 minuter på potatisen så stoppar du in salsiccian i ugnen tillsammans med potatisen. Nu ska du ha i bönorna och tomaterna i såsen, värm försiktigt upp bönorna och undvik att mosa dom med sleven. Precis innan du serverar har du i spenaten i såsen. Rör om försiktigt ännu en gång. Häll först upp bonörna på tallriken och toppa med rostad potatis och salsiccia. Smaklig måltid!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!