En enklare variant på skaldjurspasta. Jag gillar min med en mustig tomatsås. Man kan självklart ha i fler av havets läckerheter som t.ex. kräftstjärtar, räkor med skal eller hummer.
Den här rätten tar mig tillbaka till Positano i sydvästra Italien där varje tugga av varje måltid... Läs mer
Börja med din Mis en Place, d.v.s. ställ upp och förbered alla ingredienser. Borsta musslorna och ta bort skägget. Skölj väl i vatten och låt musslorna rinna av.
Fräs vitlök och gul lök i ca 2-3 minuter i en varm djup panna/kastrull. Salta och peppra efter smak. Tillsätt vinet och låt koka upp. Koka i 2 minuter och lägg sedan ner musslorna tillsammans med hälften av persiljan.
Låt koka kraftigt i ca 5 minuter under lock. Lyft över musslorna i en skål och släng musslor som inte öppnat sig. Spara spadet i kastrullen.
Nu ska du i samma kastrull hälla i tomatpuré, hela skalade plommontomater och låta allt sjuda i ca 15-20 minuter. Desto längre tid det får ligga och puttra desto godare blir det. Koka pastan al dente under tiden. Som avslutning sjuder du tigerräkorna ca 5 minuter i tomatsåsen. Sedan häller du tillbaka musslorna och låter allt bli varmt.
Nu kan du montera ihop pastan och såsen och toppa med hackadp ersilja och lite grovmalen svartpeppar. Smaklig måltid!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!