Spaghetti con cozze e gamberi

Ingredienser

En enklare variant på skaldjurspasta. Jag gillar min med en mustig tomatsås. Man kan självklart ha i fler av havets läckerheter som t.ex. kräftstjärtar, räkor med skal eller hummer. 

Den här rätten tar mig tillbaka till Positano i sydvästra Italien där varje tugga av varje måltid... Läs mer

60 min Pasta 2 port.

Gör så här

1

Börja med din Mis en Place, d.v.s. ställ upp och förbered alla ingredienser. Borsta musslorna och ta bort skägget. Skölj väl i vatten och låt musslorna rinna av. 

2

Fräs vitlök och gul lök i ca 2-3 minuter i en varm djup panna/kastrull. Salta och peppra efter smak. Tillsätt vinet och låt koka upp. Koka i 2 minuter och lägg sedan ner musslorna tillsammans med hälften av persiljan.
Låt koka kraftigt i ca 5 minuter under lock. Lyft över musslorna i en skål och släng musslor som inte öppnat sig. Spara spadet i kastrullen.

3

Nu ska du i samma kastrull hälla i tomatpuré, hela skalade plommontomater och låta allt sjuda i ca 15-20 minuter. Desto längre tid det får ligga och puttra desto godare blir det. Koka pastan al dente under tiden. Som avslutning sjuder du tigerräkorna ca 5 minuter i tomatsåsen. Sedan häller du tillbaka musslorna och låter allt bli varmt.

4

Nu kan du montera ihop pastan och såsen och toppa med hackadp ersilja och lite grovmalen svartpeppar. Smaklig måltid!

Bilder

Recept

Filtrera