Hösten är på ingång och då gäller det att få in kantarellerna i köket.
Höstens guld kommer med stora och snabba steg in i alla våra kök. Det gäller att ta vara på de... Läs mer
Hetta upp en stor stekpanna på högsta värmen. Tillsätt lite smör och stek surdegbrödet på båda sidor för att få till en krispig yta. Ställ sedan åt sidan under folie eller en kökshandduk för att hålla dom varma.
I samma, nu torkade och torra panna steker du först ur allt vatten ur kantarellerna, det brukar ta ca 2-3 minuter. Tillsätt sedan all resterande smör tillsammans med schalotten- och vitlöken. Stek ca 2 minuter och riv sedan över ca 5-6 drag på rivjärnet med muskotnöten. Salta och peppra efter smak. Häll sedan över all grädde och låt reduceras till önskad konsistens.
Hacka sedan snabbt upp gräslöken och ta en del direkt i pannan och blanda med de stuvade kantarellerna. Toppa mackorna med resterande gräslök.
Smaklig måltid!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!