Tagliata di manzo

Ingredienser

Fint strimlad ryggbiff, parmesan, blåmögelost, valnötter och fikon – italiensk köttbräda när den är som bäst.

Tagliata, som betyder strimlat kött på italienska, kommer i alla olika former och smakkombinationer.... Läs mer

45 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Börja med din mise en place, d v s ställ upp och förbered alla ingredienser. Sätt på ugnen på 180°C. Salta och peppra biffarna och låt marineras i rumstemperatur i ca 20 minuter.

2

I en liten kastrull kokar du upp balsamicovinäger och socker. Reducera tills att hälften kvarstår, ställ åt sidan och tillåt att reduceringen tjocknar till. Om tjockare konsistens önskas fortsätter du reduceringsprocessen.

3

Lägg de färska fikonen på en liten form och ringla över honung, ställ sedan in fikonen i ugnen i 15 minuter. Låt svalna. Dela sedan fikonen i fyra delar.

4

Stek biffarna på hög värme ca 2 minuter på varje sida, ställ sedan in i ugnen med stektermometer i den tunnaste biffen så att biffarna inte riskerar att gå över i innertemperatur. För Medium rare, ta ut biffen vid 44°C innertemp (48°C för medium) och låt vila 10 minuter (Tänk på att biffarna fortsätter tillagas och stiga i temperatur efter att man tar ut dem från ugnen). Stek under tiden trattkantarellerna i lite smör till önskad knaprighet.

5

Montering: lägg upp machésalladen på en skärbräda och ringla på fin olivolja. Sprid ut fikonen, blåmögelosten och tranchera sedan upp biffen i tunna strimlor och fördela på brädan. Toppa med hyvlad parmesan, valnötter, havssalt, svartpeppar och till slut balsamicokrämen. Smaklig måltid!

Bilder

Recept

Filtrera