Fint strimlad ryggbiff, parmesan, blåmögelost, valnötter och fikon – italiensk köttbräda när den är som bäst.
Tagliata, som betyder strimlat kött på italienska, kommer i alla olika former och smakkombinationer.... Läs mer
Börja med din mise en place, d v s ställ upp och förbered alla ingredienser. Sätt på ugnen på 180°C. Salta och peppra biffarna och låt marineras i rumstemperatur i ca 20 minuter.
I en liten kastrull kokar du upp balsamicovinäger och socker. Reducera tills att hälften kvarstår, ställ åt sidan och tillåt att reduceringen tjocknar till. Om tjockare konsistens önskas fortsätter du reduceringsprocessen.
Lägg de färska fikonen på en liten form och ringla över honung, ställ sedan in fikonen i ugnen i 15 minuter. Låt svalna. Dela sedan fikonen i fyra delar.
Stek biffarna på hög värme ca 2 minuter på varje sida, ställ sedan in i ugnen med stektermometer i den tunnaste biffen så att biffarna inte riskerar att gå över i innertemperatur. För Medium rare, ta ut biffen vid 44°C innertemp (48°C för medium) och låt vila 10 minuter (Tänk på att biffarna fortsätter tillagas och stiga i temperatur efter att man tar ut dem från ugnen). Stek under tiden trattkantarellerna i lite smör till önskad knaprighet.
Montering: lägg upp machésalladen på en skärbräda och ringla på fin olivolja. Sprid ut fikonen, blåmögelosten och tranchera sedan upp biffen i tunna strimlor och fördela på brädan. Toppa med hyvlad parmesan, valnötter, havssalt, svartpeppar och till slut balsamicokrämen. Smaklig måltid!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!