Tortilla Espanola

Ingredienser

Spansk potatisomelett. En given klassiker på mitt brunchbord. 

En enkel brunchrätt som går att kombinera i oändlighet.

 Läs mer

30 min Vegetarisk 2 port.

Gör så här

1

I en stor stekpanna fräser du löken tillsammans med potatisen mjuk. Det tar ca 10 minuter tills att potatisen är mjuk. 

 

2

För att få lite höjd på omeletten behöver du nu en mycket mindre stekpanna.

Blanda löken och potatisen med de lätt vispade äggen i en bunke. Smaka av med salt och peppar.  
Häll sedan över blandningen i den mindre stekpannan som är väl inoljad och rör om med en slickepott.
Efter ca 2 minuters tekning eller när du ser att du kan lyfta omeletten med slickepotten så sätter du en tallrik över stekpannan och vänder omeletten. Dra ner i stekpannan igen och stek yttligare 1-2 minuter. När omeletten är klar ska du kunna sticka in en kniv och den ska komma ut "torr". 

Smaklig måltid!

Bilder

Recept

Filtrera