Spansk potatisomelett. En given klassiker på mitt brunchbord.
En enkel brunchrätt som går att kombinera i oändlighet.
I en stor stekpanna fräser du löken tillsammans med potatisen mjuk. Det tar ca 10 minuter tills att potatisen är mjuk.
För att få lite höjd på omeletten behöver du nu en mycket mindre stekpanna.
Blanda löken och potatisen med de lätt vispade äggen i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
Häll sedan över blandningen i den mindre stekpannan som är väl inoljad och rör om med en slickepott.
Efter ca 2 minuters tekning eller när du ser att du kan lyfta omeletten med slickepotten så sätter du en tallrik över stekpannan och vänder omeletten. Dra ner i stekpannan igen och stek yttligare 1-2 minuter. När omeletten är klar ska du kunna sticka in en kniv och den ska komma ut "torr".
Smaklig måltid!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!