Apfelstrudel

Ingredienser

Härlig och frasig smördeg med ljuvlig äppelfyllning, JA TACK! Detta Österrikiska bakverk daterat ända bak till 1696 är verkligen så god. Detta är min version på den. Hoppas den smakar!

80 min Dessert 8 port.

Gör så här

1

Degen
Blanda allt till en smidig deg.
Plasta in och låt vila i kylen i ca 60 min.

2

Fyllning
Hacka nötterna, vispa grädden, skiva äpplena och blanda samman allt. 

3

Montering
När degen vilat i 60 min så kavla/dra ut degen tunt. Man ska nästan kunna se igenom degen. Pensla degen rikligt med smör och lägg fyllningen på kanten och rulla ihop. Det kommer se lite ut som en kebabrulle men lovar att den blir god!
Pensla på med mer smör och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 min tills den fått gyllene färg. 

Bilder

Recept

Filtrera