Budapeststubbe med saffran

Ingredienser

Budapest, krispig på utsidan och seg inuti. Denna juliga budapeststubbe är smaksatt med saffran. Mycket av allt, man får ju passa på. Det är bara jul en gång per år!

60 min Baka 8 port.

Gör så här

1

Stubbe
Sätt ugnen på 170 grader.
Vispa äggvitorna hårt tills det blir fluffigt.
Tillsätt 1,25 dl socker under uppvispning, lite i taget.
Tillsätt ett paket saffran.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggblandningen.
Spritsa längder på en bakplåt (med bakplåtspapper) ca 12 längder.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

2

Fyllning
Vispa grädden och filea clementinen.

3

Montering
Vänd marängen upp och ner. Ta bort från bakplåtspappret.
Smält choklad och när den svalnat penslar du över marängen. Chokladen fungerar som en fuktbarriär och gör så att marängen håller sig krispig. Och så smakar det gott såklart!
Bred därefter ut grädde över hela baksidan av marängen. Strö över clementin och hallon. Vik in kanten och rulla tårtan mot dig. Dekorera efter tycke. Jag gjorde små tomteluvor av hallon och strössel. Festligt!

Bilder

Recept

Filtrera