Citroncheesecake i glas

Ingredienser

Den här citroncheesecaken gör succé varje gång – och du behöver varken ugn eller tålamod. Jag varvar krispig digestivebotten med krämig citronfyllning i små glas – toppar med påskgodis eller bär. Perfekt till buffén, brunchen eller som ett snabbt sött avslut.

10 min Dessert 12 port.

Gör så här

1
Krossa digestivekexen till smulor och blanda med smält smör.
2

Vispa grädden lätt för sig.

3

Blanda färskost, mascarpone, citroncurd och florsocker i en skål. Vänd försiktigt ner den vispade grädden.

4

Varva kexsmulor och citronkräm i glasen. Avsluta med ett krämigt lager på toppen.

5

Toppa snyggt med påskgodis, bär, zest eller något grönt.

6
Ställ kallt i minst 30 min innan servering (kan förberedas dagen innan).

Bilder

Recept

Filtrera