Fisk- & skaldjursspett med saffransaioli

Ingredienser

Ljuvliga spett som går lika bra att grilla ute som på en grillpanna inne. Lägg till tillagningstid för marineringen – fisken och skaldjuren bör få dra i minst 1 timme för att smakerna ska sätta sig.

Saffransaioli kan ni göra dubbel mängd av och lägga i en snygg glasburk - present nästa gång... Läs mer

30 min Skaldjur 3 port.

Gör så här

1

Blanda marinaden genom att göra följande: 
blanda persilja, koriander, chiliflakes (bestäm styrka själv), olivolja, vitt vin & scampi i en form. Tillsätt lax i kuber och tonfisk i kuber. Rör runt med en sked.

2

Olja in metallspetten eller blötlägg träspetten så att de inte börjar brinna när du grillar.

3

Låt marinaden med fisk och skaldjur stå i kylen minst 1h för att smakerna ska sätta sig.

4

Aioli: blanda vitlök med limesaft och äggulor. Tillsätt rapsoljan försiktigt under kraftig vispning. Smaksätt med salt, peppar, limezest och saffran.

5

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

6

Dela körsbärstomaterna i halvor. Dela citronen i halva skivor & dela löken i små kryftor.

7

Trä spett i följande ordning: citron, lök, lax, tonfisk, tomat och scampi. Upprepa så det blir tre varv. Avsluta med en extra citron. Gör likadant med alla tre spett.

8

Grilla ca 2-3 min per sida.

9

Lägg upp saffransaioli, ris och fisk- & skaldjursspett på en tallrik och njut.

Bilder

Recept

Filtrera