Ljuvliga spett som går lika bra att grilla ute som på en grillpanna inne. Lägg till tillagningstid för marineringen – fisken och skaldjuren bör få dra i minst 1 timme för att smakerna ska sätta sig.
Saffransaioli kan ni göra dubbel mängd av och lägga i en snygg glasburk - present nästa gång... Läs mer
Blanda marinaden genom att göra följande:
blanda persilja, koriander, chiliflakes (bestäm styrka själv), olivolja, vitt vin & scampi i en form. Tillsätt lax i kuber och tonfisk i kuber. Rör runt med en sked.
Olja in metallspetten eller blötlägg träspetten så att de inte börjar brinna när du grillar.
Låt marinaden med fisk och skaldjur stå i kylen minst 1h för att smakerna ska sätta sig.
Aioli: blanda vitlök med limesaft och äggulor. Tillsätt rapsoljan försiktigt under kraftig vispning. Smaksätt med salt, peppar, limezest och saffran.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Dela körsbärstomaterna i halvor. Dela citronen i halva skivor & dela löken i små kryftor.
Trä spett i följande ordning: citron, lök, lax, tonfisk, tomat och scampi. Upprepa så det blir tre varv. Avsluta med en extra citron. Gör likadant med alla tre spett.
Grilla ca 2-3 min per sida.
Lägg upp saffransaioli, ris och fisk- & skaldjursspett på en tallrik och njut.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!