Frasiga rabarberrullar med vaniljgrädde

Ingredienser

Om ni använder er av fryst filodeg tar den cirka en timme att tina.

Denna efterrätt eller fika är helt magiskt god. Frasiga utanpå och den syrliga rabarbern möter... Läs mer

30 min Dessert 8 port.

Gör så här

1

Ta bort blast från rabarbern och skala stjälkarna. Spara blasten! Skiva stjälkarna i små slantar.

2

Riv mandelmassan fint och blanda med socker, potatismjöl, smält smör och rabarbern.

3

Lägg ca 2 msk av blandningen på ena sidan av filodegen. Rulla ihop till en avlång rulle och vik in sista delen med lite smör penslat på. Gör likadant med övriga så att du får 8 rullar.

4

Lägg på bakplåtspapper och in i ugnen på 225 grader ca 8 min.

5

Gör vaniljgrädden under tiden. Blanda alla ingredienserna i en snygg skål.

6

Ta ut rabarberrullarna och dela i hälften med ett diagonalt snitt.

7

Ta en skärbräda. Lägg rabarberblasten underst - lägg rabarberrullarna ovanpå och placera dit skålen med rabarbergrädde. NJUT!

Bilder

Recept

Filtrera