Här kommer ett recept på rulltårta som ni kommer älska!
Jag fick inspiration i Visby i somras när jag var där. Saffranspannkaka är en Gotländsk dessert -... Läs mer
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda vetemjöl, bakpulver och saffran.
Ta ägg och socker i en separat bunke och vispa poröst (tar ca 4-5 min). Sikta ner mjölblandningen och rör om. Häll i mjölk och rör om.
Bred ut på ett bakplåtspapper och in i ugnen ca 5 min.
Ta ut. Strö över socker. Lägg ovanpå ett bakplåtspapper och vänd kakan.
Dra av bakplåtspappret och låt svalna.
Skålla mandeln och mixa/hacka till små bitar.
Vispa grädden.
Bred på salmbärssylt. Bred på grädden. Strö på mandeln.
Rulla ihop från den långa sidan.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!