Gotländsk saffransrulltårta

Ingredienser

Här kommer ett recept på rulltårta som ni kommer älska!

Jag fick inspiration i Visby i somras när jag var där. Saffranspannkaka är en Gotländsk dessert -... Läs mer

45 min Baka

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader.

2

Blanda vetemjöl, bakpulver och saffran.

3

Ta ägg och socker i en separat bunke och vispa poröst (tar ca 4-5 min). Sikta ner mjölblandningen och rör om. Häll i mjölk och rör om.

4

Bred ut på ett bakplåtspapper och in i ugnen ca 5 min.

5

Ta ut. Strö över socker. Lägg ovanpå ett bakplåtspapper och vänd kakan.

6

Dra av bakplåtspappret och låt svalna.

7

Skålla mandeln och mixa/hacka till små bitar.

8

Vispa grädden.

9

Bred på salmbärssylt. Bred på grädden. Strö på mandeln.

10

Rulla ihop från den långa sidan.

Bilder

Recept

Filtrera