Detta är en rätt som är lätt att älska. Råbiffen halstras vilket ger en krämig kärna och grillsmak på utsidan.
Jag matchade med ljuvligt örtsmör som jag gjorde lite extra av för att kunna frysa in. Serverade också hasselbacksbetor och potatis (makens önskemål) men det går bra att bara ha en sorts betor. Hallonsalladen ger en härlig fräschör! Till rätten drack vi ett Côtes du Rhône från Frankrike; Frantzén & Cauble 2022.
Örtsmör
Blanda ihop alla ingredienser. Lägg i en spritspåse och spritsa snygga ”toppar”.
Frys in om det blir det något över.
Hasselbacksbetor/-potatis
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala betorna. Skär betorna & potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom.
Lägg dem i ugnsform och pensla med smör.
Strö på ströbröd och salt. Sätt in i nedre delen av ugnen ca 50 min.
Hallonsallad
Dela hallonen och blanda ihop med övriga ingredienser.
Halstrad råbiff
Blanda ihop alla ingredienser. Forma till 4 st biffar (jag tog ett stansjärn).
Pensla en grillpanna med olivolja. Stek 2 minuter per sida för medium kött.
Montering
Lägg den halstrade råbiffen på tallriken och toppa med örtsmör.
Lägg på tre olika hasselbacksbetor samt hallonsalladen.
NJUT!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!