Helenas blomkålspizza

Ingredienser

Nyttig pizza - kan det vara gott? Ja, jag lovar. Till och med barnen tyckte att detta var en succé. Kan varireras i oändlighet beroende på toppingen.

Tippo 00 mjöl kan ersättas med vanligt vetemjöl eller mandelmjöl för gultenfritt alternativ.

Klicka... Läs mer

30 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader.

2

Finriv blomkålen och lägg i ett durkslag.

3

Slå över kokande vatten och låt rinna av. Häll upp i bunke.

4

Tillsätt ägg, västerbottensost, mjöl, salt & peppar till blomkålen och blanda till en deg.

5

Fördela i fyra högar på bakplåtspapper och bred ut i ringar.

6

Garnera med lite oregano och grädda i ca 10 min i ugnen.

7

Under tiden som pizzan är i ugnen så mjukstek zuccini och rödlök.

8

Ta ut pizzabotten och bred på färskost på alla fyra.

9

Garnera pizzorna lite olika:
Jag tog en pizza med bara skinka & solrosfrön, en med stekta grönsaker, skinka & solrosfrön, två med stekta grönsaker, solrosfrön och persika.

10

In i ugnen igen ca 7 min.

11

När pizzorna är klara så avsluta med lite finklippt färsk oregano.

 LYCKA TILL  ❤

Bilder

Recept

Filtrera