Konjaksflamberade pilgrimsmusslor

Ingredienser

En riktigt festlig förrätt som jag dessutom piffade upp lite till genom att tända ett tomtebloss när jag ställde fram maten.

Jag tog 1,5 pilgrimsmussla/person för att det blir många rätter. Men det är bara att ta så att... Läs mer

20 min Skaldjur 4 port.

Gör så här

1

Salta och peppra pilgrimsmusslorna på båda sidor.

2

Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i en delad vitlöksklyfta.

3

Fräs pilgrimsmusslorna ca 1,5 min per sida.

4

Ta ur pilgrimsmusslorna och slå i konjaken. Tänd på. OBS! Ha inte fläkten på.

5

Låt elden upphöra. Häll sedan i grädde och låt puttra ihop ca 5 min.

6

Dela musslorna i hälften och lägg upp på serveringsfat. Häll på sås och garnera med hackad persilja.

Bilder

Recept

Filtrera