Lakrits- och citronmoussetårta

Ingredienser

En busenkel tårta som passar perfekt till studentmottagningen då den ser ut som en studentmössa. Lägg till 4 h frystid!

 

 

Fyllningen är en härlig blandning av lakrits och citron. Tårtan kan göras dagen innan och ta ut... Läs mer

40 min Baka 6 port.

Gör så här

1

Botten:
Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda de torra ingredienserna och rör om.

3

Knäck i 2 ägg och rör om. I med smöret och rör om.

4

Klä en springform (16-18cm) med bakplåtspapper.
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 20 min.
Låt kallna i formen.

5

Citronmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

6

Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, citronzest och turkisk yoghurt och rör om.

7

Ta upp gelatinbladen från vattnet. Krama ur och smält i micron ca 10 sek. Rör ner i moussen

Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden i moussen.

8

Lägg smeten ovanpå den svalna kakan och täck med plastfolie.

In i frysen minst 4 h.  

Ta ut tårtan och lägg på ett snyggt fat och garnera.

Bilder

Recept

Filtrera