En busenkel tårta som passar perfekt till studentmottagningen då den ser ut som en studentmössa. Lägg till 4 h frystid!
Fyllningen är en härlig blandning av lakrits och citron. Tårtan kan göras dagen innan och ta ut... Läs mer
Botten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna och rör om.
Knäck i 2 ägg och rör om. I med smöret och rör om.
Klä en springform (16-18cm) med bakplåtspapper.
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 20 min.
Låt kallna i formen.
Citronmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, citronzest och turkisk yoghurt och rör om.
Ta upp gelatinbladen från vattnet. Krama ur och smält i micron ca 10 sek. Rör ner i moussen
Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden i moussen.
Lägg smeten ovanpå den svalna kakan och täck med plastfolie.
In i frysen minst 4 h.
Ta ut tårtan och lägg på ett snyggt fat och garnera.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!