En fantastisk vegetarisk rätt som är helt utan potatis & pasta eller vitt mjöl. Blomkål är en av våra nyttigaste grönsaker – rik på vitamin C, järn och fullproppad av fibrer som är bra för din mage. Toppa med en sås (chimichurri) med härligt tryck i.
Chimichurri
Hacka persilja, chili, vitlök och lägg i en skål.
Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
Ugnsbakad blomkål
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela blomkålen i 4 skivor (ca 2 cm tjocka). Lägg på bakplåtspapper.
Blanda smör & pressad vitlök och pensla på blomkålen.
Strö över paprikapulver, salt och parmesan.
Baka mitt i ugnen ca 15 min.
Blomkålspuré
Dela blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i ca 10 min.
Sila bort vattnet.
Tillsätt färskost, grädde & salt och mixa slätt.
Tillsätt riven parmesan, cayennepeppar & smör. Rör om.
Montering
Lägg blomkålspuré i botten.
Lägg på en skiva ugnsrostad blomkål.
Ringla över chimichurri och strö över hackade marconamandlar.
NJUT!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!