Ljuvlig ugnsbakad blomkål

Ingredienser

En fantastisk vegetarisk rätt som är helt utan potatis & pasta eller vitt mjöl. Blomkål är en av våra nyttigaste grönsaker – rik på vitamin C, järn och fullproppad av fibrer som är bra för din mage. Toppa med en sås (chimichurri) med härligt tryck i.

30 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Chimichurri

Hacka persilja, chili, vitlök och lägg i en skål.
Tillsätt övriga ingredienser och rör om.

2

Ugnsbakad blomkål

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela blomkålen i 4 skivor (ca 2 cm tjocka). Lägg på bakplåtspapper.

Blanda smör & pressad vitlök och pensla på blomkålen.
Strö över paprikapulver, salt och parmesan.

Baka mitt i ugnen ca 15 min.

3

Blomkålspuré

Dela blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i ca 10 min.
Sila bort vattnet.

Tillsätt färskost, grädde & salt och mixa slätt.
Tillsätt riven parmesan, cayennepeppar & smör. Rör om.

4

Montering

Lägg blomkålspuré i botten.

Lägg på en skiva ugnsrostad blomkål.

Ringla över chimichurri och strö över hackade marconamandlar.

NJUT!

Bilder

Recept

Filtrera