No-bake cheesecake med jordgubbsspegel

Ingredienser

Vill ni göra något gott till Alla hjärtans dag, till helgmiddagen eller till nästa födelsedag? Den här cheesecaken är mycket enkel att göra och smakar ljuvligt. Jordgubbsspegeln på toppen blir en härlig färgklick!

... Läs mer

120 min Baka

Gör så här

1

Krossa digestivekexen till fint smul och blanda med smält smör.

Tryck ut i en springform och ställ in i kylen minst 1 h.

2

Vispa grädden i en bunke.

Ta en ny bunke och vispa ihop färskost & florsocker.

Ta en ny bunke och vispa mascarponen.

Rör ner grädden i färskosten. Blanda i vaniljsocker, limezest och limesaft och rör om. 

Blanda i mascarponen och rör om.

Häll smeten ovanpå den kylda digestivebottnen. Tryck ner i kanterna och ställ in i kylen minst 1 h.

3

Jordgubbsspegel

Lägg jordgubbar och socker i en kastrull och koka i ca 5 minuter. Sila bort kärnorna och häll tillbaka resten i kastrullen.

Blanda agar agar & vatten i en skål och låt stå i 2 minuter. Häll sedan blandningen i kastrullen och låt koka någon minut. Låt svalna.

4

Bred jordgubbsspegeln på tårtan och ställ in den i kylen ca 1 timme.

Ta bort kanten på springformen och garnera med färska hallon & jordgubbar, citronmeliss & chokladhjärtan.

Bilder

Recept

Filtrera