No bake cheesecake med körsbärsspegel

Ingredienser

Vill ni göra något gott till sommarmiddagen eller till nästa födelsedag? Den här tårtan är mycket enkel att göra och smakar ljuvligt. Körsbärsspegeln på toppen blir en härlig färgklick. Det går jättebra att förbereda dagen innan och sedan bara garnera innan servering.

180 min Dessert 8 port.

Gör så här

1

Krossa digestive till fint smul och blanda med smält smör. Tryck ut i en springform och in i kylen minst 1h.

2

Vispa grädden i en bunke. Ta en ny bunke och vispa färskosten & florsocker. Ta en ny bunke och vispa mascarpone.

3

Ta sedan grädden och rör ner i färskosten. Blanda i vaniljsocker, limezest & limesaft och rör om. 

4

Blanda i marcarponen och rör om.

5

Häll i ovanpå digestivebotten & tryck ner i kanterna och in i kylen minst 1 h.

6

Kärna ur körsbären och lägg i en kastrull med socker & vatten och koka i ca 5 minuter med lock.

7

Lägg ett gelatinblad i blöt.

8

Sila av men behåll körsbären. Krama ur gelatinbladet & rör ner i körsbärssåsen. Låt svalna.

9

Häll sedan på tårtan och in i kylen ca 1 timme.

10

Lyft bort kanterna och garnera resten av de kokta körsbären och några färska på toppen. 

Bilder

Recept

Filtrera