Öppen lasagne med fänkålscrème & stekt blomkål

Ingredienser

Tänk dig en krämig, smakrik & lyxig lasagne – men på ett nytt sätt! Den här öppna lasagnen är fylld med silkeslen fänkålscrème, smörstekt blomkål & perfekt kokta pastaplattor. En riktig vinnare till både vardag & helg! 

40 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Fänkålscrème: Dela fänkålen i minde bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt vermouth, vatten och buljong och koka under lock i ca 5 minuter. Tillsätt smör och låt det smälta. Tillsätt sedan basilika & cayennepeppar och mixa slät.

2

Stekt blomkål: Skär blomkålen i tunna skivor och stek gyllene i smör. Tillsätt vitlök, salt & persilja och sänk värmen och stek lätt i 1 minut.

3

Lasagneplattor: Koka färska lasagneplattor i saltat vatten ca 1 min, låt rinna av.

4

Montering: Lägg en lasagneplatta på tallriken, bred på fänkålscrème, ny lasagneplatta, fänkålskräm, ny lasagneplatta & toppa med stekt blomkål. Garnera med rostade hasselnötter samt eventuellt lite burrata eller parmesan för extra lyx

5

 KLART! En enkel men lyxig rätt som imponerar! 

Bilder

Recept

Filtrera