Tänk dig en krämig, smakrik & lyxig lasagne – men på ett nytt sätt! Den här öppna lasagnen är fylld med silkeslen fänkålscrème, smörstekt blomkål & perfekt kokta pastaplattor. En riktig vinnare till både vardag & helg!
Fänkålscrème: Dela fänkålen i minde bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt vermouth, vatten och buljong och koka under lock i ca 5 minuter. Tillsätt smör och låt det smälta. Tillsätt sedan basilika & cayennepeppar och mixa slät.
Stekt blomkål: Skär blomkålen i tunna skivor och stek gyllene i smör. Tillsätt vitlök, salt & persilja och sänk värmen och stek lätt i 1 minut.
Lasagneplattor: Koka färska lasagneplattor i saltat vatten ca 1 min, låt rinna av.
Montering: Lägg en lasagneplatta på tallriken, bred på fänkålscrème, ny lasagneplatta, fänkålskräm, ny lasagneplatta & toppa med stekt blomkål. Garnera med rostade hasselnötter samt eventuellt lite burrata eller parmesan för extra lyx
KLART! En enkel men lyxig rätt som imponerar!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!