Sommarens godaste mellis eller varför inte en underbar efterrätt? Jag lovar att era smaklökar kommer gilla detta. Marängbottnarna tar tid i ugnen så förbered dessa i god tid innan och garnera när ni ska äta. Dessutom är denna kalorisnålare än vanlig Pavlova.
Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Vispa äggvitorna och saltet till hårt. Tillsätt sakta sockret medan ni vispar. Fortsätt sedan vispa ca 7-8 minuter så det blir härligt krämigt.
Tillsätt vaniljsocker, majsstärkelse och limezest och vispa snabbt ihop.
Lägg i en spritspåse och spritsa 8 cirklar eller en stor tårta. Avsluta med en yttre cirkel ovanpå så att det blir som en grop (se bild).
In i ugnen och sänk ugnen till 125 grader. Låt stå i 90 minuter.
Slå av ugnen och låt marängbottnarna stå till ugnen har svalnat.
Blanda grekisk yoghurt och honung och klicka i bottnarna.
Hacka jordgubbar och nektarin och lägg på toppen. Avsluta med en kvist citronmeliss.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!