Pavlova light

Ingredienser

Sommarens godaste mellis eller varför inte en underbar efterrätt? Jag lovar att era smaklökar kommer gilla detta. Marängbottnarna tar tid i ugnen så förbered dessa i god tid innan och garnera när ni ska äta. Dessutom är denna kalorisnålare än vanlig Pavlova.

120 min Dessert 8 små eller 1 tårta

Gör så här

1

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.

 

 

2

Vispa äggvitorna och saltet till hårt. Tillsätt sakta sockret medan ni vispar. Fortsätt sedan vispa ca 7-8 minuter så det blir härligt krämigt.

3

Tillsätt vaniljsocker, majsstärkelse och limezest och vispa snabbt ihop.

4

Lägg i en spritspåse och spritsa 8 cirklar eller en stor tårta. Avsluta med en yttre cirkel ovanpå så att det blir som en grop (se bild).

5

In i ugnen och sänk ugnen till 125 grader. Låt stå i 90 minuter.

6

Slå av ugnen och låt marängbottnarna stå till ugnen har svalnat.

7

Blanda grekisk yoghurt och honung och klicka i bottnarna.

 

8

Hacka jordgubbar och nektarin och lägg på toppen. Avsluta med en kvist citronmeliss.

 

Bilder

Recept

Filtrera