Stekt torsk med rödkålsmos, brynt smör & picklad schalottenlök med chili. Går utmärkt att steka en kyckling till rätten istället för torsken om det är det du har hemma. Lägg till tid i kylen för den picklade löken att mogna i smak.
En härlig, färgglad middag med grönsaker och fisk, där jag uteslutit ris/pasta/potatis för att... Läs mer
Picklad lök:
Koka upp risvinäger, socker och salt och låt svalna lite. Skiva schalottenlökar tunt och finhacka chilin. Lägg schalottenlökarna i en snygg glasburk, lägg i chilin & häll på risvinägern. Sätt på locket och låt stå minst 1h i kylen.
Mos:
Skiva rödkålen i mindre delar och lägg i saltat vatten. Låt koka upp och koka ca 10 min (ska finnas en liten kärna kvar).
Häll av vattnet och mixa rödkålen. Lägg i smör, salt, peppar och mixa igen.
Rör i riven parmesan. Klart att äta!
Stek torsken i stekpanna med lite smör, salt och peppar.
Servera torsken med moset, brynt smör samt picklad schalottenlök med chili.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!