Supergott och busenkelt som tilltugg eller förrätt. Av ett smördegsark så kan ni antingen göra 6 st lite större eller 12 st lite mindre.
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen i 6 delar på längden och spetspaprikan i 4 delar också (ta bort kärnhus).
Baka i ugnen ca 20 minuter (så att det nästan blir bränt).
Ta ut ur ugnen och låt svalna lite. Gröp ut ur skinnet.
Ta olivolja och fräs vitlök och lite chiliflakes. Gå i med aubergine, paprikan & gräslöken och fräs lite till.
Lägg allt i en mixer och tillsätt lite olivolja. Mixa slät.
Dela smördegen i 6 el 12 bitar.
Lägg på grönsakskrämen. Vik ihop enligt bilden och pensla med ägg.
In i ugnen 225 g ca 10 min.
Klipp över lite persilja. Servera nygräddade!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!