Vitkålsbollar

Ingredienser

Friterade vitkålsbollar, vegetariska och ljuvliga. Perfekta som drinktilltugg eller att ersätta potatis eller ris vid middagen. Billiga att laga dessutom!

30 min Vegetarisk 9 bollar

Gör så här

1

Lägg den rivna vitkålen i ett durkslag och slå över det kokande vattnet.
Skaka av och lägg kålen i en bunke.

2

Tillsätt äggulor, riven ost, potatismjöl, salt, svartpeppar & chiliflakes.

Rör om och forma ca 9 bollar.

3

Rulla bollarna först i vetemjöl, sedan ägg och sist panko.

Värm upp oljan i en kastrull och fritera i ca 1-2 minuter. Bollarna ska få en gyllenbrun färg.

Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.

4

Lägg bollarna på ett snyggt fat. Riv över lite parmesan & klipp över lite rosmarin.

Bilder

Recept

Filtrera