Frittata med ricotta och ärtor

Ingredienser

Frittata är en ägg-cellent frukosträtt, speciellt om man är många. Så mycket snabbare än omelett. Rör ihop ägg med massor med ost och grönsaker och sedan in med det hela i ugnen. God morgon!

Frittatan kan göras i individuella mindre gjutjärnsformar eller i en stor gjutjärnsstekpanna (med... Läs mer

70 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs svampen i ca 5 minuter i en het stekpanna.
Vispa ihop ägg och salt i en bunke. Tillsätt grädde, ricotta och riven ost. Rör ihop men låt det finnas kvar klumpar av ricottan. Rör i frysta ärtor, halverade körsbärstomater och den frästa, skivade svampen.

2

Häll äggsmeten i individuella formar eller alltihop i en stekpanna. Strö parmesanost över och grädda i ca 12 minuter för mindre formar eller ca 40 minuter för en stor. Servera frittatan varm eller rumstempererad.

Bilder

Recept

Filtrera