På sommaren när tomaterna är som bäst brukar jag använda bara tomater, på hösten lägger jag till pumpa och på vintern lägger jag till kyckling eller bacon.
Sätt på pastavatten och koka pastan enligt anvisningar.
Dela körsbärstomaterna i mindre bitar. Lägg i en skål stor nog att få plats med övriga ingredienser.
Finhacka chilin och skär upp basilikan, blanda i tillsammans med salt och peppar. Vänd ner i tomaterna.
Värm hälften av olivoljan i en stekpanna, stek vitlöken tills den är gyllenbrun. Addera balsamvinäger och blanda med tomaterna.
Stek pumpatärningarna i den resterande olivoljan tillsammans med honung och pressa ner juicen från citronen i pannan. Låt få lite färg sedan vänder du ner alltihop bland tomaterna.
Häll av pastavattnet och blanda ner pastan i tomatröran. Vänd även ner ruccolan. Servera tillsammans med riven parmesanost.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!