Här är min vinnarburgare i BBQLovers Burger Open 2016 tröttnade lite på de vanliga bbq smakerna så det blev en italieninspirerad burgare.
Skär köttet i bitar och salta och peppra. Mal köttet två ggr med 5 mm hålskiva.
Väg upp 150 gram och kasta köttet från en hand till en annan tills det blir en boll. Lägg bollen på en skärbräda och pressa ner och forma till en puck. Man kan lätt då anpassa storleken till brödet. Ha lite större kött än brödet då det krymper.
Saltar ni köttet innan man maler får man en burgare som håller ihop a la Max hamburgare för att ha ett exempel. Vill man ha en smuligare variant, salta när burgaren är formad och innan grillning.
Förbered sedan pestomajonäsen. Lägg i äggulor, vinäger, senap och olja i en lagom behållare och kör med stavmixer tills allt blandats. Då är majonnäsen klar!
Rosta 4 msk pinjenötter och mortla eller kör med stavmixer tillsammans med parmesan, basilika och vitlök tills det blir en pasta. Blanda i det i majonnäsen och smaka av med salt och ev mer parmesan.
Torka prosciutton i ugnen på 100 grader med varmluft. Sätt en slev i luckan så den står på glänt.
Stek eller grilla köttet till ni har fått önskad stekgrad.
Stek brödet i stekpannan eller släng in det i ugnen tills det har blivit varm och fått lite yta. Lägg lite balsamico på locket.
Nu är det dags att montera. Lägg ett lager perstomajonnäs på bottenbrödet, lägg på en näve ruccola, köttet, skivor av mozzarella, prosciuttochips och sedan locket. Njut!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!