Chili på högrev

Ingredienser

En mustig och smakrik gryta på högrev som får koka ihop ordentligt under 6-8 timmar. 

Målet är en homogen (väl sammansatt) gryta där smakerna kokat ihop. Det ska inte kännas som... Läs mer

45 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Skär lök, tomat, morot, selleri och chili i små bitar (ca 5 mm) och finhacka blötlagd chipotle. Fräs i lite olja utan att grönsakerna tar färg. 

2

Skär högrevet, rensat från hinnor, i 4–5 cm bitar. Bryn dem till fin färg i olja, eftersom här behövs lite högre temperatur för att få full karaktär av alla råvaror. 

3

Lägg till grönsakerna. Slå på skyn, rödvin och äppeljuice. Tillsätt rivet äpple, riven ingefära och timjankvisten. Låt sjuda i 6–8 timmar. Köttet är då helt sönderkokt till en härlig chili. 

Bilder

Recept

Filtrera