Rustikt som i grekland, enkelt och med mycket smak!
Det är många kryddor i receptet, men kryddorna är sådana som de flesta av oss förmodligen redan har i skafferiet.
Blanda allt till kryddmixen i en skål.
Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor.
Blanda yoghurten med gyroskryddan. Rör om ordentligt och vänd ner köttet i blandningen. Låt marinera minst en halvtimme.
Dela paprikan i 2-2 cm stora bitar.
Sätt ugnen på 220 grader
Vik köttstrimlorna och trä upp dem på grillspett varva med paprika. Packa inte köttet för tätt. Salta och peppra.
Tillaga spetten i ugnen ca 15 minuter.
Koka havreriset med buljongtärningen i cirka 13 minuter. Låt svalna lite grann.
Hacka rödlök och paprika och blanda i. Toppa med fetaost, persilja och oliver - eller det du gillar.
Riv gurkan, grovt och låt rinna av i en sil. Salta lätt och pressa ut vätska.
När gurkan runnit av blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!