Gyrosspett med tzatziki och havrerissallad

Ingredienser

Rustikt som i grekland, enkelt och med mycket smak!

Det är många kryddor i receptet, men kryddorna är sådana som de flesta av oss förmodligen redan har i skafferiet.  

45 min Kött 4-6

Gör så här

1

Blanda allt till kryddmixen i en skål.

2

Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor.
Blanda yoghurten med gyroskryddan. Rör om ordentligt och vänd ner köttet i blandningen. Låt marinera minst en halvtimme.

3

Dela paprikan i 2-2 cm stora bitar. 

4

Sätt ugnen på 220 grader

5

Vik köttstrimlorna och trä upp dem på grillspett varva med paprika. Packa inte köttet för tätt. Salta och peppra.
Tillaga spetten i ugnen ca 15 minuter.

6

Koka havreriset med buljongtärningen i cirka 13 minuter. Låt svalna lite grann.

7

Hacka rödlök och paprika och blanda i. Toppa med fetaost, persilja och oliver - eller det du gillar.

8

Riv gurkan, grovt och låt rinna av i en sil. Salta lätt och pressa ut vätska.

9

När gurkan runnit av blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Bilder

Recept

Filtrera