Riktigt saftiga köttbullar med god smak av parmesan, oregano och basilika. De tillagas i tomatsås och blandas sedan med pasta, gärna spagetti för den rätta Lady & Lufsen känslan.
Stek lök och vitlök glansig och mjuk i olja i en kastrull. Lägg ner tomaterna och låt dem gå med och bli mjuka.
Häll i de krossade tomater. Krydda, salta och sockra. Smaka av. Låt koka ihop 10 min, smaka av igen.
Låt koka ihop 10 min, smaka av igen och känn om sälta eller sötma fattas.
Sätt ugnen på 200 grader. Häll tomatsåsen i botten av en ganska stor ugnsform.
Blanda ägg, ströbröd och grädde och låt svälla en stund.
Finhacka den gula löken och stek den mjuk och glansig i olja (du kan hoppa över att steka löken och då får du en något pikantare smak på köttbullarna)
Blanda försiktigt ner färsen, löken, kryddorna, parmesanosten och basilikan i ägg och ströbrödsblaningen.
Rulla köttbullar och lägg i formen. Sätt in i ugnen. Köttbullarna är köra efter ca 20 min.
Slå på pastavatten och koka pasta. Köttbullarna är klara efter ca 20 min. Så det brukar bli bra tajming med pastan.
Servera med nyriven parmesan och gärna en tomat- och löksllad till.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!