Italienska köttbullar

Ingredienser

Riktigt saftiga köttbullar med god smak av parmesan, oregano och basilika. De tillagas i tomatsås och blandas sedan med pasta, gärna spagetti för den rätta Lady & Lufsen känslan.

45 min Kött 6-8

Gör så här

1

Stek lök och vitlök glansig och mjuk i olja i en kastrull. Lägg ner tomaterna och låt dem gå med och bli mjuka.

2

Häll i de krossade tomater. Krydda, salta och sockra. Smaka av. Låt koka ihop 10 min, smaka av igen.

3

Låt koka ihop 10 min, smaka av igen och känn om sälta eller sötma fattas. 

4

Sätt ugnen på 200 grader. Häll tomatsåsen i botten av en ganska stor ugnsform.

5

Blanda ägg, ströbröd och grädde och låt svälla en stund.

6

Finhacka den gula löken och stek den mjuk och glansig i olja (du kan hoppa över att steka löken och då får du en något pikantare smak på köttbullarna) 

7

Blanda försiktigt ner färsen, löken, kryddorna, parmesanosten och basilikan i ägg och ströbrödsblaningen. 

8

Rulla köttbullar och lägg i formen. Sätt in i ugnen. Köttbullarna är köra efter ca 20 min.

9

Slå på pastavatten och koka pasta. Köttbullarna är klara efter ca 20 min. Så det brukar bli bra tajming med pastan. 

10

Servera med nyriven parmesan och gärna en tomat- och löksllad till. 

Bilder

Recept

Filtrera