Att förgylla sin kyckling med en krämig jordnötssås är ju bara så gott. Lite sött, salt och väldigt smakrikt! Dessutom så enkelt att laga.
Dela kycklingen på längden.
Blanda allt utom salt och peppar till en marinad, lägg i kycklingen och låt marinera minst en timme för bästa smak.
Sätt ugnen på 150°
Trä upp kycklingen på spett och lägg i en ugnsform med galler (eller på en plåt med bakplåtspapper om du inte har någon sådan form)
Salta och peppra lätt.
Stek i ugnen tills genomstekt (ca 15 min). Passa på att slå på riset samtidigt.
Jordnötssås
Fräs curryn i olja några minuter. Tillsätt kokoksgrädde och buljong.
Mixa eller hacka nötterna, häll i såsen. Koka ihop och smaka av med socker och salt. Låt gå ihop en stund.
Servera med nykokt ris, lime och koriander.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!