Den här rätten är så god! Perfekt torsk, rivig pepparrot och lent brynt smör.
Tina torskryggen om den är fryst.
Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 125°
Lägg torsken i en ugnssäker form. Sätt den mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills innertemperatur är 55-56°C.
Koka potatisen.
Skär rödbetorna i bitar. Hacka dillen.
Skala och riv pepparroten. Blanda smetana med pepparrot. Smaksätt med salt och nymald peppar.
Bryn smöret i en kastrull under omrörning. Tillsätt rödbetorna och håll det varmt. Vänd ner dillen vid servering och smaka av med salt och peppar.
Servera torskryggen med såsen, rödbetor, smör och potatis. Riv gärna på lite citronzest och extra pepparrot!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!