Rimmad torsk med brynt smör, pepparrotssås & betor

Ingredienser

Den här rätten är så god! Perfekt torsk, rivig pepparrot och lent brynt smör. 

60 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Tina torskryggen om den är fryst.

Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 125°

Lägg torsken i en ugnssäker form. Sätt den mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills innertemperatur är 55-56°C.

2

Koka potatisen.

3

Skär rödbetorna i bitar. Hacka dillen.

4

Skala och riv pepparroten. Blanda smetana med pepparrot. Smaksätt med salt och nymald peppar.

5

Bryn smöret i en kastrull under omrörning. Tillsätt rödbetorna och håll det varmt. Vänd ner dillen vid servering och smaka av med salt och peppar.

6

Servera torskryggen med såsen, rödbetor, smör och potatis. Riv gärna på lite citronzest och extra pepparrot!

Bilder

Recept

Filtrera