Vit chokladkladdkaka med cheesecake topping

Ingredienser

Superenkel kaka där hallon och cheescake topping balanserar den söta vita chokladen perfekt! 

30 min Dessert 10-12

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175°C.  

2

Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3

Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.

4

Rör ner socker, salt och ett ägg i taget. Blanda ner mjölet. Häll smeten i formen, strössla på hallonen.

5

Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Den ska ha satt sig i kanterna och vara lite vobblig i mitten.

6

Låt kakan bli ordentligt kall (kylskåpskall) innan den spritsas med cheesecaketoppingen.

7

Vispa allt till toppingen till en fast kräm. Det får ganska fort, vispa inte för länge då blir det löst.

8

Garnera kakan på valfritt sätt och gärna med extra bär och kanske nån ätbar blomma.

Bilder

Recept

Filtrera