Denna pasta är helt klart en av mina absoluta favoriter. Magisk smakkombination av vitt vin, vitlök, citron, chili och persilja. Rekommenderas!
Blanda ihop sambal oelek, olja och pressad vitlök i en bunke. Lägg i räkorna och rör om. Låt ligga i marinaden medan du förbereder resten.
Koka pastan.
Finhacka lök, schalottenlök, vitlök och chili. Ta fram en djup stekpanna. Bryn i olja en stund utan att ta färg. Tillsätt vin, grädde, buljong och en skvätt pastavatten. Låt sjuda cirka 5 minuter. Tillsätt skal från en hel citron och pressa i saften från en halv. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt musslorna och låt koka under lock cirka 5 minuter tills alla musslor har öppnat sig. Släng de som är stängda. Ta fram en ny stekpanna och stek räkorna snabbt på båda sidor.
Tillsätt hackad persilja, pasta och räkor i grytan. Rör om och servera direkt. Smaklig måltid!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!