Blåbärscheesecake med kardemumma- & pepparkaksbotten

Ingredienser

Magiskt god och lättlagad dessert med juliga smaker. Kakan bör stelna i frysen minst 3 timmar innan servering men ha tålamod, det är helt klart värt väntan!

20 min Dessert 8 port.

Gör så här

1

Smält smör. Mixa kakorna till fina smulor. Rör ner kardemumma och smör.

Tryck ut i en form med löstagbar kant.

2

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Vispa samman ost, socker och salt i en bunke.

Värm blåbär i en kastrull och mixa de släta. Låt koka upp. Ta bort från värmen och rör ner gelatinbladen.

Rör försiktigt ner blåbären i ostblandningen. Häll blandnignen över kakbottnen. Täck med plastfolie och låt stelna i frys ca 3-4 timmar.

3

Tips!
För att få fin färgskiftning - spara lite blåbärspuré och tillsätt i slutet. Använd baksidan av exempelvis en sked för att skapa mönster på kakan.

Garnera med blåbär och björnbär. Hoppas ni får en fantastisk smakrik afton!

Bilder

Recept

Filtrera