Magiskt god och lättlagad dessert med juliga smaker. Kakan bör stelna i frysen minst 3 timmar innan servering men ha tålamod, det är helt klart värt väntan!
Smält smör. Mixa kakorna till fina smulor. Rör ner kardemumma och smör.
Tryck ut i en form med löstagbar kant.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa samman ost, socker och salt i en bunke.
Värm blåbär i en kastrull och mixa de släta. Låt koka upp. Ta bort från värmen och rör ner gelatinbladen.
Rör försiktigt ner blåbären i ostblandningen. Häll blandnignen över kakbottnen. Täck med plastfolie och låt stelna i frys ca 3-4 timmar.
Tips!
För att få fin färgskiftning - spara lite blåbärspuré och tillsätt i slutet. Använd baksidan av exempelvis en sked för att skapa mönster på kakan.
Garnera med blåbär och björnbär. Hoppas ni får en fantastisk smakrik afton!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!