Alla chokladälskare titta hit! Vad sägs om en krämig chokladmousse smaksatt med krossad daim, espresso, apelsinskal & apelsinsaft? I botten gömmer sig dessutom limemarinerade apelsinklyftor som lyfter desserten till ytterligare en nivå.
Smält choklad försiktigt i vattenbad. Låt svalna utan att stelna. Rör ner äggulorna en i taget och rör om ordentligt.
Riv skal från en hel apelsin och pressa ut saft från en halv. Blanda ner hackad daim, en skvätt espresso och apelsinblandningen i chokladsmeten. Rör om.
Vispa grädde i en bunke, inte för hårt. Blanda ner grädden i chokladkrämen.
Skala och dela apelsinen som är kvar i mindre bitar. Pressa över lime och rör om. Fördela apelsinen i botten av 4 stycken portionsglas. Toppa med chokladmoussen. Låt stå i kylen minst 1 timme innan servering.
Chokladhjärtan:
Smält choklad i vattenbad. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Rita hjärtan på pappret för att använda som mall. Spritsa chokladen efter mallen och låt stelna i kylskåp.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!