Dessert med varma hjortron, nötkrisp & maräng

Ingredienser

Ljuvlig dessert med syrliga hjortron, söta spröda maränger och krispiga nötter med smak av kardemumma. Servera gärna med vispad grädde eller kesella.

60 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Börja med att förbereda marängerna. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor och citron med elvisp på medelhastighet i en bunke. När skummet vitnat och lyfts ordentligt tillsätter du försiktigt lite socker i taget. Öka hastigheten och vispa till en fast maräng. Fyll en spritspåse med marängsmet och spritsa ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter.

2

Blanda hackade nötter, sirap och kardemumma i en bunke. Fördela blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen cirka 10-15 minuter på 175 grader. 

3

Värm frysta hjortron och socker i en kastrull. Sjud några minuter och rör om några gånger under tiden.

4

Ta fram serveringsglas och fyll upp och varva med krossad maräng, vispad grädde, nötkrisp och hjortron. Toppa med hel maräng och servera direkt. 

Bilder

Recept

Filtrera