Detta underbara familjerecept är en stor favorit hos oss. Välj vad du vill fritera och servera gärna med ris och en syrlig vitkålsallad. Smaklig måltid!
Ta fram två bunkar. Blanda ihop ingredienserna till frityrsmeten. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om smeten är för tjock.
Putsa och dela kycklingen i mindre bitar. Ta fram en stekpanna. Stek kycklingen några minuter så den får lite färg utan att bli helt genomstekt. Krydda med svartpeppar och grillkrydda. Låt svalna. Rör ner kycklingen i ena bunken med frityrsmet och räkorna i den andra.
Ta fram en kastrull och tillsätt olja. Hetta upp oljan till en temperatur på cirka 160-190 grader. Lägg ner kycklingen några i taget och fritera tills de blir gyllenbruna. Avsluta med att fritera räkorna.
Sötsursås:
Ta fram en kastrull. Rör ner ättiksprit, vatten, socker och tomatpuré. Låt koka upp och ta bort sedan från plattan. Blanda ihop potatismjöl med lite vatten och rör ner i såsen tills du får en bra konsistens.
Servera tillsammans med ris och vitkålsallad. Smaklig måltid!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!