Grillat surdegsbröd med prosciutto & mozzarella

Ingredienser

Surdegsbröd, vitlökssmör, mozzarella, prosciutto, picklad rödlök, soltorkade tomater, rostade pinjenötter, basilika & balsamico. Med andra ord en riktig drömmacka!

20 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och pressad vitlök. Bre smöret på brödskivorna och toppa med skivad mozzarella. Ringla över lite olivolja. Sätt in i mitten av ugnen på en bakplåtsklädd plåt cirka 10 minuter tills osten smält. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under tiden.

2

Toppa bröden med soltorkade tomater, prosciutto, picklad rödlök, rostade pinjenötter och balsamico. Garnera med basilikablad. 

3

Picklad rödök:
Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull. Rör om så att sockret löses upp. Koka upp och låt svalna. Skiva löken tunt i ringar och lägg i en glasburk. Häll över lagen och låt stå tills den svalnat. Förvara sedan i kylskåp.
Förbered gärna löken dagen innan.

Bilder

Recept

Filtrera