Surdegsbröd, vitlökssmör, mozzarella, prosciutto, picklad rödlök, soltorkade tomater, rostade pinjenötter, basilika & balsamico. Med andra ord en riktig drömmacka!
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och pressad vitlök. Bre smöret på brödskivorna och toppa med skivad mozzarella. Ringla över lite olivolja. Sätt in i mitten av ugnen på en bakplåtsklädd plåt cirka 10 minuter tills osten smält. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under tiden.
Toppa bröden med soltorkade tomater, prosciutto, picklad rödlök, rostade pinjenötter och balsamico. Garnera med basilikablad.
Picklad rödök:
Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull. Rör om så att sockret löses upp. Koka upp och låt svalna. Skiva löken tunt i ringar och lägg i en glasburk. Häll över lagen och låt stå tills den svalnat. Förvara sedan i kylskåp.
Förbered gärna löken dagen innan.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!