Kummin- och vitlöksspäckad fläskkarré med ljuvlig sås

Ingredienser

En familjetradition hos oss som vi bara älskar. För att få in kryddblandningen djupare i köttet, använd gaffelns baksida som redskap.

120 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Hacka vitlök. Mosa med en gaffel vitlök, kummin, salt och vitpeppar i en skål. Skär djupa fickor i köttet. Fyll kryddblandningen i köttet. Smörj resterande kryddor runt köttet.

2

Bryn köttet i en gryta på medelvärme tills det får en gyllenbrun yta. Fyll på med ca 1 dl vatten. Smula ner 1 buljongtärning. Låt sjuda försiktigt under lock. Ös köttet med vätskan från botten. Se hela tiden till att det finns vätska och späd med mer vatten vid behov. Låt sjuda ca 1.5-2 timmar. Lyft upp steken och låt vila. 

3

Gör under tiden såsen. Ta fram en kastrull. Smält smör. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med skyn från grytan. Tillsätt grädde. Smaka av eventuellt med 1/2 buljong och vitpeppar. Severa med kokt eller ugnsrostad potatis och brysselkål. Njut!

 

Bilder

Recept

Filtrera