Rotfruktsråraka med rostbiff och pepparrot & fetaostkräm

Ingredienser

En riktig höjdare till förrätt! Saftigt innanlår som långsamt grillats i ugn med krispig råraka gjord på palsternacka, morot & potatis. Pricken över iet är den goda krämen och de syrliga granatäppelkärnorna.

Tänk på att steken tar cirka 3 timmar i ugn och bör svalna minst 30 minuter innan uppskärning.... Läs mer

30 min Kött 8 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 125 grader. Blanda ihop olja, sirap och kryddor. Smörj in steken i kryddblandningen. Bryn steken i en ugnsäker form tills den får fin yta. Kör in i ugnen tills steken nått en innertemperatur på ca 60 grader (för rosa kött med röd kärna). När steken är klar, ta ut ur ugnen och låt svalna. 

2

Blanda creme fraiche, pepparrot och pressad vitlök i en bunke. Smula ner fetaost. Smaka av med limesaft och kryddor. 

3

Skala och riv rotfrukterna. Tilsätt salt, peppar och potatismjöl. Forma till runda kakor och platta till i stekpannan. Stek på medelvärme i smör och olja på båda sidor tills de får fin färg.

4

Skär upp steken i tunna skivor. Ta en skiva och fyll med krämen och rulla ihop. Sätt rullen på rårakan och toppa med granatäpplen. Servera direkt. Smaklig måltid!

Bilder

Recept

Filtrera