En riktig höjdare till förrätt! Saftigt innanlår som långsamt grillats i ugn med krispig råraka gjord på palsternacka, morot & potatis. Pricken över iet är den goda krämen och de syrliga granatäppelkärnorna.
Tänk på att steken tar cirka 3 timmar i ugn och bör svalna minst 30 minuter innan uppskärning.... Läs mer
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda ihop olja, sirap och kryddor. Smörj in steken i kryddblandningen. Bryn steken i en ugnsäker form tills den får fin yta. Kör in i ugnen tills steken nått en innertemperatur på ca 60 grader (för rosa kött med röd kärna). När steken är klar, ta ut ur ugnen och låt svalna.
Blanda creme fraiche, pepparrot och pressad vitlök i en bunke. Smula ner fetaost. Smaka av med limesaft och kryddor.
Skala och riv rotfrukterna. Tilsätt salt, peppar och potatismjöl. Forma till runda kakor och platta till i stekpannan. Stek på medelvärme i smör och olja på båda sidor tills de får fin färg.
Skär upp steken i tunna skivor. Ta en skiva och fyll med krämen och rulla ihop. Sätt rullen på rårakan och toppa med granatäpplen. Servera direkt. Smaklig måltid!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!