Sötpotatispommes med fetaost, persilja & granatäpple

Ingredienser

Det perfekta tillbehöret som livar upp och passar de flesta middagar.

40 min Vegetarisk 2 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i stavar. Lägg stavarna i en bunke med kallt vatten så att det täcker. Låt gärna ligga minst 30 minuter.

2

Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper. Häll av vattnet från potatisen. Torka stavarna med en kökshandduk och lägg tillbaka i bunken. Tillsätt olja och blanda runt. Fördela stavarna på plåten, inte för nära varandra. 

3

Kör in plåten i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Vänd försiktigt potatisen efter halva tiden. Ändra till grilleffekt på ugnen och grilla ytterligare cirka 5 minuter.

4

Toppa potatisen med smulad fetaost, hackad persilja och granatäpplekärnor. Ringla över balsamico och krydda med havssalt och cayennepeppar. Servera direkt och njut!

Bilder

Recept

Filtrera