Denna pasta med svartpeppar & ost är ljuvlig att äta som den är, rakt upp och ner ;) Inte nog med att den är god den är hur lätt som helst att göra. Vitlök tillhör inte en riktig Cacio e Pepe men i detta receptet har jag haft i lite grann. Hoppas du gillar den
Koka pastan enligt anvisning på paketet, men ta bort den från värmen när det är 2 minuter kvar att koka den.
Värm upp en stekpanna på medel värme, häll i oljan och svartpepparn.
Låt det fräsa på svag värme en liten stund. Pressa i vitlöksklyftan, rör runt.
Tillsätt pastavattnet i pannan. Ta upp pastan från kastrullen när den är nästan klar och lägg ner den i pannan med peppar & vitlök.
Rör runt pastan tills nästan allt vatten absorberats.
Tillsätt osten lite i taget och rör runt. Om det börjar bli torrt tillsätter du mer av pastavattnet.
När osten smält samman med pastan och blivit krämig smaka av, tillsätt havssalt efter smak & dra över ett par varv med svartpepparkvarnen sedan är det dags att servera.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!