Fiskgratäng toppad med räkor

Ingredienser

Krämig fiskgratäng med svamp som toppas med räkor, citron och persilja vid servering. Servera gärna mos sidan om och en härlig sallad. Hoppas du gillar den!

40 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lägg fiskfiléerna i en smord form, salta & peppra. Lägg över folie och tillaga fisken 10 minuter.

Ta sedan ut och häll ev av spadet. Höj värmen på ugnen till 225 grader.

3

Smält smöret i en kastrull, tillsätt svamp och schalottenlök. Fräs på medelvärme utan att det tar färg och rör om under tiden.

4

Rör ut mjölet i lite av grädden, häll grädde och creme fraiche i kastrullen samt mjölblandningen. Rör ordentligt. Smula ner fiskbuljongtärningen.

5

Koka upp under omrörning. Låt småkoka och smaka av med salt & vitpeppar.

6

Häll såsen över fisken och strö över den rivna osten.

7

Sätt in i ugnen ca 15 minuter, gratängen ska få lite färg. 

Garnera med räkor, citronskivor och persilja innan servering.

Bilder

Recept

Filtrera