Fläskfilé med kantarellsås

Ingredienser

Fläskfilé uppskattas alltid av både stora och små. Denna serveras med en kantarellsås i ugnsform och med tillbehör som rostad potatis och en härlig sallad.

40 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Putsa fläskfilén, salta, peppra och klappa in örterna. 

2

Bryn köttet runtom i smör. Lägg över filén i en ugnsform och sätt in en termometer i den tjockaste delen. När temperaturen når 67 grader är den klar. 

3

Låt köttet vila ca 10 minuter och skiva den sedan i lagom tjocka skivor. Lägg upp köttet i en gratängform, ungefär som filén ser ut när den är hel fast med lite mellanrum.

4

Stek svamp och lök. Blanda de övriga ingredienserna i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter tills såsen tjocknat.

5

Tillsätt svamp och lök. Låt puttra ihop en liten stund och häll därefter såsen över fläskfilén. 

6

Strö över osten och sätt in formen i ugnen ca 10 minuter. Garnera med finhackad persilja och servera med tex rostad potatis och sallad.

Bilder

Recept

Filtrera