Husmanskost kan man riktigt längta efter. Här delar köttfärslimpan ugnsform med rotfrukter och serveras tillsammans med en god gräddsås.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Blanda färsen med den rivna löken, grädde, kalvfond, lite salt, nymalen svartpeppar och två ägg. Forma till en limpa och klä den med bacon. Pensla med lite kinesisk soja. Lägg i en ugnssäker form som rymmer både limpan och rotfrukterna.
Skölj och torka av potatisen, skala och skär rotfrukterna i lite större bitar. Blanda rotfrukterna, svamp och tomater med olivoljan och kryddorna i en skål. När allt blandats ordentligt häll över i ugnsformen. Sätt in i ugnen ca 1 timme.
När rotfrukterna och köttfärslimpan är nästan klara gör du såsen. Häll grädde, 1 1/2 dl av mjölken, fond och soja i en kastrull. Resten av mjölken vispas ihop med mjölet och tillsätts i kastrullen. Vispa ihop och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt & svartpeppar. Skär köttfärslimpan i skivor och servera med rotfrukterna och såsen. Garnera med finhackad persilja.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!